Fermentuju

Jak se naučit fermentovat zeleninu, mléčný kefír a nápoje?

Přichystal jsem si pro vás malý a jednoduchý mini fermentační kurz, který vás naučí fermentaci zeleniny, mléčného kefíru, luštěnin a výrobu tibi limonády. Kurz je pro každého, kdo se chce naučit fermentovat! Kurz je zaměřen hlavně na praktické ukázky výroby v domácích podmínkách. Recepty zvládne naprosto  každý! Hlavní myšlenkou tohoto kurzu je naučit se fermentovat SNADNO a BEZ ZBYTEČNÝCH ZAČÁTEČNICKÝCH CHYB. Naučíte se hned několik druhů fermentace.  Díky veškerým znalostem obsažených v kurzu si pak zvládnete vyrobit i mnohem náročnější fermenty úplně sami. Nově však najdete v kurzu i téma bylin. Tedy fermentace bylin, bylinné fermenty, oxidované čaje či výrobu pampeliškové kávy a mnoho dalších studijních materiálů.

Co všechno se naučím ve fermentačním mini kurzu?

Co je to mikrobiom a proč je pro náš důležitý

Jak vyrábět mléčný kefír, využívat syrovátku a taky vyrobit kefírový sýr

Jak hravě vyrobit vodní kefír nebo-li TIBI limonádu

Jak zvládnout fermentaci ve vlastní šťávě jako je například zelí, kimči

Jak se zvládnout fermetaci v solném nálevu, tedy lacto-fermentace

Fermentace luštěnin, aby nás netrápilo nadýmání, bolest břicha a příprava luštěnin, rýže, kaší nebo brambor

Fermentace bylin a jak je dále využívat efektivně v domácnosti a uchovat déle během celé sezóny

Výroba domácí pampeliškové kávy

Co na kurz říkají ostatní ?

FERMENTAČNÍ MINI KURZ

Přístup do kurzu je udělen trvale. Obsahuje 59 A4 PDF stránek, 14 fermentačních videí, hodinový webinář na téma "mikrobiom" a 2 hodinový webinář na téma " 21 nejznámějších českých bylin" a jejich plné využití.